Loading..

Het luisterspel Plein Publiek vertelt hoe Koen als kind zijn allereerste verhaal maakte. Gewapend met twee cassetterecorders liep hij toen elke week over de markt en nam hij gesprekken op. Die liet hij horen aan Julius, zijn bovenbuur met pleinvrees, in de hoop hem te overhalen naar buiten te gaan.

Ik ben Koen. Een verhalenmaker. Ik kijk en luister naar de mensen en maak er personages van. En daar verzin ik dan weer verhalen mee. Die vrouw met die strakke broek. Daarvan zou ik kunnen verzinnen dat die broek met elke stap die ze zet een klein stukje uitrekt. Tot ze een iets te grote stap zet en er een oorverdovende scheur klinkt. Die man van het hamburgerkraam bijvoorbeeld. Daarvan zou ik kunnen verzinnen, dat het een monster is. Dat er kinderen zijn verwerkt in zijn hamburgers bijvoorbeeld. En dat het vet van de bungelende blubberbuikman gebruikt wordt om die hamburgers in te bakken. Dat die jongen zich dus niet voor niets achter zijn moeder verstopt.

Op en rond een marktplein

Plein Publiek is een luisterspel van Koen Roggen en Maarten Westra Hoekzema dat zich op en rond een marktplein afspeelt. Het publiek zit op een tribune in HETPALEIS en luistert door een hoofdtelefoon naar het verhaal met zicht op de wekelijkse zaterdag- en zondagmarkt van het Theaterplein. Zo worden alle toevallige passanten en marktkramers figuranten van Plein Publiek.

Auteur en stemmenregie Maarten Westra Hoekzema
Klankontwerp en opnames Koen Roggen
Dramaturg Jelte Van Roy
Productieleider Raf Peeters
Muziek Martine De Kok
Met de stemmen van Axel Daeseleire, Marc Van Eeghem, Wim Helsen, Laurence Roothooft, Koen De Graeve, Femke Heijens, Ariane van Vliet, Frank Dierens, Johan Petit, Tania Kloek, Robbe Van Den Bosch, Elias Heyrman, Arend Peeters, Ruben Vandenbroucke, Frank Mercelis

Sat 22 February 2014
Testament
C-Mine
Genk - BE
Geweest

Sat 19 April 2014
Testament
Utrecht - NL
Geweest


© Maarten Westra Hoekzema | All rights reserved

Schrijf je in op de mailinglijst