Loading..

Drieluik van een twijfelaar

In De Openbaring (2010) verkondigde Maarten als een onheilsprofeet het einde van de wereld, met het geloof in God als enige antwoord. In De Verleiding (Theaterfestival, Circuit X, 2011) ontpopte hij zich tot een alwetende goeroe die je tot in de puntjes uitlegde dat verleidingstechnieken de enige sleutel is tot een succesvol leven. In Testament (2013) kroop Maarten in de huid van zichzelf, en beklom hij een preekstoel, op zoek naar het antwoord op de vraag: "Wat laat je na, en wat is de zin ervan?".

Maarten Westra Hoekzema is theatermaker, acteur en schrijver. De voorbije jaren werkte hij aan een serie monologen waarbij hij diverse vormen van overtuigingskracht onderzocht. Steeds met een knipoog naar comedy, maar tegelijkertijd ook als een bij momenten huiveringwekkend verwarrende goeroe. 

Drieluik van een Twijfelaar vormt het sluitstuk van Maarten Westra Hoekzema's zoektocht. Hij gaat de uitdaging aan het publiek drie maal van denkrichting te doen veranderen. De onheilsprofeet, de verleidingscoach en de prediker komen samen. Is het geloof de enige uitweg om gered te worden? Hebben we ons leven zelf in de hand, zo lang we maar kunnen verleiden? Of is de zin van het leven wat we willen nalaten, en de invloed die we hebben op anderen? Maarten twijfelt.

Decor: Breg Horemans
Eindregie: Kyoko Scholiers
Coaching: Louis Van der Waal
Tekst, concept en spel: Maarten Westra Hoekzema
Projectmanagement: Klein Verzet
Spreiding: Vincent Company
Lichtontwerp: Sander Salden
Productie: UNM
Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap
In samenwerking met TAKT Dommelhof, C-Mine Genk, De Brakke Grond en De THEATERMAKER

voorstellingen

Recensies

"Fris en hartelijk theater met een angel"
(**** Knack, over De Openbaring)


"Even grappig als clever speelt De Verleiding met het format van de vlotte presentatie, om je toch met de nodige vragen achter te laten"
(jury Theaterfestival, over De Verleiding)

"Zijn monoloog is een knap staaltje acteurstheater. Het omvat (...) de existentiële en universele waarden die hij wil nalaten"
(**** Theaterkrant, over Testament)


© Maarten Westra Hoekzema | All rights reserved

Schrijf je in op de mailinglijst