Komiek/Freak

‘Een lach na een grap van mij is de ultieme bevestiging. De stilte na een grap een misverstand.’ , aldus Komiek.

Voorlopig geen voorstellingen

Plein Publiek

 

Het luisterspel Plein Publiek vertelt hoe Koen als kind zijn allereerste verhaal maakte. Gemaakt in opdracht van HETPALEIS

Henk en Hans

 

Hans en Henk, een sitcom, live voor u gespeeld op de Parade. 

Drieluik van een twijfelaar

Drieluik van een Twijfelaar vormt het sluitstuk van Maarten Westra Hoekzema's zoektocht. Hij gaat de uitdaging aan het publiek drie maal van denkrichting te doen veranderen. De onheilsprofeet, de verleidingscoach en de prediker komen samen. Is het geloof de enige uitweg om gered te worden? Hebben we ons leven zelf in de hand, zo lang we maar kunnen verleiden? Of is de zin van het leven wat we willen nalaten, en de invloed die we hebben op anderen? Maarten twijfelt.

De Openbaring

In ‘De Openbaring’ kroop Maarten Westra Hoekzema in de huid van een godsdienstwaanzinnige, die het einde der tijden aankondigde. Die vertelde, dat onze enige redding geloof zou zijn.

Voorlopig geen voorstellingen

De Verleiding

In ‘De verleiding’ in de huid van een alwetende goeroe die vertelde, hoe je moest verleiden. Met de grootste boodschap, dat alles maakbaar is, als je maar kunt verleiden.

Voorlopig geen voorstellingen

Testament

In Testament zal er geen huid meer zijn voor Maarten om in te kruipen. Hij zal zijn eigen kijk op de wereld moeten verkondigen. Hij zal de preekstoel beklimmen en zo oprecht mogelijk de vraag ‘Wat laat je na en wat is de zin ervan?’ beantwoorden. Zonder ironie, zonder grap. Een haast onmogelijke taak. 

Voorlopig geen voorstellingen

Maarten Westra Hoekzema zal het drieluik De Openbaring (2010), De Verleiding(2011) en Testament (2014) herwerken tot één geheel, waarin Maarten de uitdaging zal aangaan het publiek drie keer van denkrichting te laten veranderen. De onheilsprofeet, de verleidingscoach en de prediker worden in vraag gesteld.

De première is voorzien voor 17 oktober 2014, in ccBe, Antwerpen. Nadien op tournee.

Tekst, regie, spel: Maarten Westra Hoekzema 
Coaching: Kyoko Scholiers, Louis van der Waal 
Productie: C-mine cultuurcentrum, STUK, Het Huis van Bourgondië, unm, C.C. Berchem 
Spreiding: Vincent Company

Tonight lights out!

De toeschouwer wordt actief betrokken bij de voorstelling. Domweg consumeren wat er aan je ogen voorbijkomt, is er niet bij. Als in een Oprah Winfrey-show wordt het publiek gevraagd van onder de stoel een lichtschakelaar te pakken.

Voorlopig geen voorstellingen

The house that built us

Een huis in de stad wordt met sloop bedreigd. Vanop zijn sterfbed vertelt het zijn levensverhaal. Het huis is door de jaren heen een thuis geweest voor veel verschillende bewoners.

Voorlopig geen voorstellingen

Tussen hond en wolf

‘Tussen hond en wolf’ is een rijdende voorstelling. Een roadmovie, maar dan toneel. Samen met 42 andere toeschouwers neem je plaats op een prachtige tribune en word je achteruit getrokken door een tractor. Zo volg je Kyoko en Maarten die door het landschap en langs talloze, onwetende figuranten wandelen.

Voorlopig geen voorstellingen


© 2016 Maarten Westra Hoekzema | All rights reserved