Loading..

Maarten Westra Hoekzema

Maarten Westra Hoekzema (1980) stond in 1999 in de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2004 won hij de prijs Jong Theater Werk op Theater Aan Zee voor zijn zelfgeschreven monoloog Soms schrik ik van mezelf. In datzelfde jaar schreef en speelde hij bij het Gasthuis in Amsterdam zijn tweede monoloog Ik ben een beter mens geworden. Verder speelde hij bij o.a.Cie de Koe, De Parade en Toneelhuis. In 2007 richtte hij met Louis van der Waal en Kyoko Scholiers het collectief unm op. Hij schreef en speelde (samen met Kyoko en Louis) de voorstellingen Bye Bye Buchenwald en Tussen hond en wolf. In samenwerking met Koen De Preter maakte unm de succesvolle locatieproductie The House That Built Us (2012). Daarnaast is momenteel als acteur werkzaam in Tonight, lights out! van David Weber-Krebs.

In de monoloog De Openbaring (2010) kondigde Maarten Westra Hoekzema het einde der tijden aan. De enige manier om gered te worden was geloven in God. In De Verleiding wist Maarten het publiek ervan te overtuigen dat we ons leven volledig in eigen hand hebben. Als we maar kunnen verleiden. In Testament zal Maarten een preek geven en een antwoord formuleren op de vraag 'Wat laat je na en wat is de zin ervan?'.

Na de première van Testament, zal Maarten Westra Hoekzema dit drieluik herwerken tot één geheel, waarin Maarten de uitdaging zal aangaan het publiek drie keer van denkrichting te laten veranderen. De onheilsprofeet, de verleidingscoach en de prediker komen samen op de scène: Trilogie


© 2016 Maarten Westra Hoekzema | All rights reserved